Videoer 4. Store opgaver i Word

Når du skal skrive en opgave på et studie, kan du spare rigtigt meget tid og bøvl ved at være dygtig til Word.

Hvad siger du f.eks. til at bruge overskrifter som hyperlinks, så du kan springe rundt i Word som det passer dig, uden at skulle skrolle. Eller hvad med en automatisk indholdsfortegnelse.

Når du laver akademisk arbejde, er der nogle krav til litteraturhenvisning også kaldet referencer. Du lærer her, hvordan du bruger APA systemet til at lave dine litteraturhenvisninger rigtigt.

Store opgaver i Word

Videoen er relevant for dig, der skal til at skrive SO1, SRP eller andre, store opgaver.

Lær, hvordan du laver sidehoved på forsiden til din store opgave rigtigt. Lær også, hvordan du i Word laver automatisk indholdsfortegnelse og fodnoter.

Teksten til opgaven er her:

Danmark

Danmark er et lille land. Til gengæld har Danmark mange øer, og for at sikre, at øerne ikke blæser væk, så har man bundet de fleste øer sammen med broer.

København

København er Danmarks største by og hovedstad. Byen er fyldt med københavnere. Ud over københavnere har de også en lille havfrue, som en mand fra Odense har fundet på.

Sverige

Sverige er et ret langt land. Der er mange elge i Sverige, fordi de har store områder, hvor der stort set ikke bor mennesker.

Stockholm

Stockholm er Sveriges hovedstad. Den ligger nogenlunde midt i Sverige. Deres største indendørs hal, Globen, ligner en golfbold

Finland

Finland ligger tæt ved Rusland, så måske derfor er finsk et rigtigt svært sprog. Finland kaldes de 1000 søers land. Det passer ikke helt, der er 70.000 søer eller flere. Når man siger det her i en grisestald, vil alle ornerne sygt gerne til Finland.

Helsinki

Helsinki hedder Helsinki på finsk og Helsingfors på svensk og er Finlands hovedstad. De taler begge sprog i byen, men set med en danskers øjne er det ligegyldigt. Vi fatter alligevel ikke, hvad de siger, uanset om de taler svensk eller finsk.

Litteraturhenvisninger/referencer i Word

Du lærer at arbejde med referencer, litteraturhenvisninger eller referencer i Word efter APA systemet.

Tips & tricks til gruppearbejdet

Du får lidt gode råd og andre nyttige ting at vide, som kan være med til at hæve karakteren for din skriftlige opgaver.