Videoer 13. Databanker

Video 1. Danmarks Statistik

Danmarks Statistik tilbyder næsten alt i danske data, ikke mindst makroøkonomiske data. Se mere i videoen.

Video 2. Globalis

Globalis er en hjemmeside, der i øjenhøjde viser rundt i internationale forhold, herunder at sammenligne lande med hinanden.

Video 3. Eurostat

Eurostat er under EU, og du kan finde rigtigt mange data om EU-landene her. Nogle gange også data om lande i nærheden af EU. Selvfølgelig er der masser af økonomiske data også.

Video 4. Verdensbanken

Verdensbanken har en kæmpe database med masser af data om lande fra hele verden. Selvfølgelig er der også økonomiske data.

Video 4a. Databehandling af databehandling fra Verdensbanken

Det kan være lidt kompliceret at databehandle downloade Excel data. Her vises, hvordan du f.eks. kan sortere, filtrere og konvertere engelske cifre til danske cifre i Excel. Som bekendt bruger man på engelsk omvendt notation: Ikke 1.234,56 som på dansk men 1,234,56.

Video 5. Gabminder

Gapminder vil formidle tal. De har ikke egne data, men du kan ikke alene få illustreret tal i Gapminder på en meget kreativ måde, du kan endda få dem animeret.

Video 6. IMF/International Monetary Fund

IMF tilbyder ikke kun data og god visualisering af data, der er også mange rapporter, blogs og nyheder om de enkelte lande. De laver også rapporter og analyser om forskellige økonomiske emner, ikke mindst om de fremtidige økonomiske udsigter.

Video 7. OECD

OECD er en organisation for økonomisk udvikling og samarbejde. De har 38 lande som medlem bl.a. Danmark. For medlemsskabet får man bl.a. min 1 gang om året en dybtgående rapport over landets økonomi, hvor OECD f.eks. vurderer styrker og svagheder ved den økonomiske udvikling i Danmark. OECD udgiver også rapporter over de generelle økonomiske udsigter.

Video 8. CIA World Factbook

CIA World Factbook kan hurtigt og nemt give et overblik over lande. Den er ikke så “tung” som f.eks. World Bank’s databank, den minder lidt om Globalis. Inden du bruger den, så hav i baghovedet, at CIA er USA’s efterretningsvæsen/spiontjeneste.

Video 9. Trading Economics

Videoen introducerer databanken Trading Economics. En databank, der retter mod handel mere end landeanalyse, men der er stadigvæk fornuftige informationer at hente. Dels kommentarer til landenes nuværende økonomiske situation, dels data om f.eks. oliepriser og andre vigtige varer.