Videoer til økonomisk grundforløb

Video 1. Faste og variable omkostninger samt tilhørende konti

Videoen beskriver forskellen mellem faste og variable udgifter indenfor privatøkonomi. Den viser også koblingen til private bankkonti, så faste udgifter betales fra budgetkontoen, variable fra lønkontoen og resten kommer til opsparingskontoen

Video 2. Forskellen på rente og ÅOP (årlige omkostninger i procent)

Videoen forklarer hvad rente og ÅOP (årlige omkostninger i procent) er, og hvad det bruges til i forbindelse med lån.

Video 3. Udbud og efterspørgsel

Jeg har en hel serie af videoer om udbud og efterspørgsel under faget International Økonomi. Link til serien her: https://bliv-klogere.ibc.dk/index.php/video-2-udbud-og-efterspoergsel/. Til økonomisk grundforløb kan du sagtens nøjes med de 3 første videoer om hhv. udbudskurven, efterspørgselskurven og markedsligevægten. De 3 videoer kommer her

Video 3.1 Introduktion til udbuds- og efterspørgselskurver

I videoen fortæller jeg det mest basale omkring det aller inderste af økonomi, nemlig at forstå udbuds- og efterspørselskurver dvs. markedskræfterne.

Video 3.2 Udbudskurven

Videoen fortæller, hvad udbudskurven er for noget. Den forklarer hvorfor udbudskurven er stigende. Jo mere, en producent kan få for en vare, jo mere vil de udbyde.

Video 3.3 Efterspørgselskurven

Helt modsat udbudskurven er efterspørgelskurven faldende. Jo lavere en pris for varen, jo mere vil forbrugerne købe.

Video 3.4 Markedsligevægten

Udbudskurven og efterspørgselskurven mødes på magisk vis i det, vi kalder for markedsligevægten. I økonomi kalder vi det for “den usynlige hånd”.

Video 4. Excel grundkursus

Jeg har et Excel grundkursus under MS-Office. Link her: https://bliv-klogere.ibc.dk/index.php/videoer-1-excel-grundkursus/

Video 5. Budgetskema i Excel

Særligt til økonomisk grundforløb har jeg en video, der viser, hvordan du laver et budgetskema i Excel. I videoen lærer du “alt” om budgetskemaer. Hvad det er, hvordan man stiler det op, og hvordan man arbejder i det. Du vil kunne besvare almindelige spørgsmål om budgetskemaer, når du har set videoen.

Bagefter udfør videoen nedenunder i et særskilt ark. I videoen lærer du “alt” om budgetskemaer. Hvad det er, hvordan man stiler det op, og hvordan man arbejder i det. Du vil kunne besvare almindelige spørgsmål om budgetskemaer, når du har set videoen.